قهوه, مجله کاملترین

فواید قهوه

قهوه کامل

فواید مصرف قهوه

قهوه به عنوان یکی از پر طرفدار ترین نوشیدنی ها در سطح جهان دارای خواص و فواید بسیاری می باشد که همین موضوع باعث شده است، قهوه به مرور زمان جایگاه خود را در برنامه غذایی بسیاری از مردم جهان حفظ کند. اغلب مردم با خواص فوری قهوه یعنی نشاط آوری، افزایش تمرکز و هوشیاری آن آشنا هستند ما در اینجا سعی داریم تا شما را با فواید قهوه و تاثیرات آن بر سلامتی بدن در دراز مدت آشنا نماییم.

قهوه سرشار از آنتی اکسیدان

از انجایی که  فعالیت برخی از رادیکال‌های آزاد در بدن منجر به ایجاد انواع سرطان، دیابت، نارسایی قلب، آسیب‌های مغزی، مشکلات عضلانی، پیری زودرس، آسیب‌های چشمی و در کل ضعف دستگاه ایمنی بدن می‌شود. اما آنتی‌اکسیدان‌ها به عنوان اصلی‌ترین راه مبارزه با رادیکال‌های آزاد و بازسازی سلول‌های تخریب شده شناخته می‌شوند. چرا که موجب افزایش کارایی دستگاه ایمنی بدن در مقابل انواع بیماری‌ها می‌گردند و قهوه سرشار از آنتی اکسیدان می باشد.

تاثیر کافئین قهوه بر مغز

کافئین موجود در  قهوه از مغزانسان در برابر بیماری‎های پارکینسون و آلزایمر محافظت می‌کند بیماری آلزایمراز مشهورترین بیماری های مخرب سیستم عصبی و ازاصلی ترین دلایل  زوال عقل است. تحقیقات نشان می دهد که قهوه تقویت کننده حافظه می باشد و امکان ابتلا به آلزایمر در افرادی که قهوه می‎نوشند  ۶۵درصد کمتر از سایرین می باشد. علاوه بر آلزایمر خطر ابتلا به پارکینسون نیز در افرادی که قهوه   می نوشند ۳۲ تا ۶۰ درصد کمتر از سایرین می باشد.

لاغری و کاهش وزن با قهوه

با در نظر گرفتن چاقی به عنوان یک بیماری، قهوه راهکار بسیار مناسبی برای مقابله با آن می باشد. کافئین موجود در قهوه در طولانی مدت باعث افزایش متابولیسم بدن می‌شود و می تواند از اضافه وزن جلوگیری کند و حتی باعث  کاهش وزن هم می‌شود. البته این اثر در طولانی مدت به چشم خواهد آمد.

تاثیر قهوه بر کبد،کلیه و صفرا

نوشیدن ۳ فنجان قهوه و یا بیشتر در طول روز با عث کاهش آسیب های کبدی می گردد همچنین می تواند پیشرفت هپاتیت C  و مزمن را کاهش دهد. علاوه بر این کسانی که در طول روز ۴ فنجان و یا بیشتر قهوه مصرف می کنند نسبت به کسانی که قهوه مصرف نمی کنند ۲۵% کمتر به سنگ کلیه و سنگ صفرا مبتلا می شوند. نوشیدن حداقل یک فنجان قهوه در طول روز تا ۱۰% احتمال این بیماری را کاهش می‌دهد.

سایر فواید قهوه

اشتهای از دست رفته بعد از آشپزی را با بو کردن دانه های قهوه می توان بازگرداند.محققان معتقدند که حرکات جنبشی مولکول های قهوه باعث جدا شدن مولکول های غذا از گیرنده های بویایی بینی و در نهایت باعث بازگشت اشتها می شوند.

مسمومیت هایی که در اثر نوشیدنی های الکلی ایجاد می شود با نوشیدن قهوه از بین می رود.

قهوه به جذب پتاسیم و کلسیم در بدن کمک می کند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید